dinsdag 16 januari 2018

De Mol in Wall of Fame bij Beeld en Geluid

In aanwezigheid van John de Mol is vrijdag zijn portret op een glasplaat onthuld in de Wall of Fame in het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De Mol ontving de Beeld en Geluid Oeuvre Award begin maart tijdens de uitreiking van De TV-Beelden in Amsterdam.

Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is (geweest) voor het Nederlandse televisielandschap. In het verleden waren dit onder andere Ireen van Ditshuyzen, André van Duin, Ad van Liempt en Mart Smeets; zij zijn ook vereeuwigd op een glasplaat in de Wall of Fame.

John de Mol: “Wij zijn in Nederland niet zo ‘eerderig’, dus ik moet er nog een beetje aan wennen dat dit gebeurt. Toen ik hoorde dat mijn portret in de Wall of Fame zou komen vond ik het leuk, maar nu ik zie tussen wie mijn portret hangt ben ik er écht trots op.”

De toekenning van de Beeld en Geluid Oeuvre Award lag in handen van een vijfkoppige vakjury, die een afgewogen en gewichtige afspiegeling van de branche vormt: Boris van der Ham (algemeen juryvoorzitter van DE TV-BEELDEN), Jan Müller (algemeen directeur Beeld en Geluid), Peter Adrichem (media directeur bij de AVROTROS), Gerard Timmer (algemeen directeur BNN-VARA) en Remko van Westerloo (directeur televisie SBS Broadcasting).

Uit het juryrapport: “Het talent van John de Mol is zijn innovatieve kracht, zijn hoogstpersoonlijke stortvloed aan ideeën en zijn oog voor perfectie. Hij houdt van televisie en wereldwijd houden mensen van zijn programma’s. (…) Hij is een uniek en groot televisiemaker waar er in Nederland geen gelijke van is. John de Mol is bij DE TV-BEELDEN 2014 de terechte winnaar van de Beeld en Geluid Oeuvre Award.”

 

 

 

 

 

 

 


John de Mol ontvangt uit handen van Jan Müller, directeur Beeld en Geluid, een miniatuur van de glasplaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Beeld en Geluid/Broadcast Magazine

Bericht delen