CvdM houdt concert Matthijs Gaat Door nauwlettend in de gaten
dinsdag 12 oktober 2021

CvdM houdt concert Matthijs Gaat Door nauwlettend in de gaten

Er ontstond enige ophef nadat Matthijs van Nieuwkerk bekend had gemaakt volgend jaar met zijn muzikale talkshow Matthijs Gaat Door naar de Ziggo Dome te gaan.

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) houdt het evenement ‘nauwlettend in de gaten’. Maar het gaat wel om een tv-registratie, dus het is geen nevenactiviteit van BNNVARA, maar een hoofdtaak.

De Mediawet schrijft voor dat er bijvoorbeeld geen reclame gemaakt mag worden tijdens het concert en dat de makers zich niet dienstbaar opstellen naar derden. Volgens een woordvoerder heeft het CvdM vooralsnog geen klachten ontvangen over het concert.

“Dit is niet nieuw binnen de publieke omroep”, aldus een woordvoerder van BNNVARA. “We doen dit bijvoorbeeld al tientallen jaren met de concerten van Kinderen voor Kinderen en ook andere omroepen organiseren evenementen waar tv-programma’s van gemaakt worden. Indien er in het gunstige geval geld overblijft voor BNNVARA, vloeit dit volledig terug naar onze programma’s.”

Het concert vindt plaats op 17 maart in de Ziggo Dome. Daarbij zullen artiesten als André van Duin en Typhoon optreden. Kaartjes kosten tussen de 35 en 85 euro.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Medialane/BNNVARA

Bericht delen