Cross Media Café: Video on Demand op 7 oktober
woensdag 11 september 2019

Cross Media Café: Video on Demand op 7 oktober

Nederlanders kijken inmiddels meer video on demand dan lineaire televisie, blijkt uit recent onderzoek van Multiscope. Een ontwikkeling die consequenties heeft voor alle spelers in het medialandschap. De editie van het Cross Media Café op 7 oktober laat aan de hand van korte cases zien welke interessante nieuwe mogelijkheden dit biedt voor video-aanbieders en videomakers.

Met presentaties van:

  • Niels Baas, directeur van het gezamenlijke VOD-kanaal NLZIET van NPO, RTL en SBS, vertelt hoe het publiek het on demand-aanbod gebruikt.
  • Sjef Pijnenburg, CEO/oprichter van ODMedia (technisch partner van VOD-platformen als iTunes, Netflix, Xbox), presenteert een overzicht van de internationale en Nederlandse VOD-industrie.
  • Jeroen Koopman, creative producer/oprichter van mediabedrijf NewBe, vertelt over de ervaringen met producties voor o.a. Amazon, Red Bull, Ziggo en Insight TV.
  • Hanna Verboom, oprichter van filmaanbieder Cinetree, vertelt over de eerste vijf jaar van Cinetree en over de plannen voor de toekomst.
  • Niels Buningh, oprichter van het online videoplatform VIXY, laat zien hoe zij VOD-kanalen voor onder meer het Koninklijk Concertgebouw Orkest en sportschool BasicFit faciliteren.
  • Lucien Brouwer, Chief Consumer Officer RTL, verantwoordelijk voor platforms als RTL XL, Videoland en NLZIET. Hij schetst hoe RTL de toekomst van Video on Demand ziet en de ervaringen tot nu toe.

Het Cross Media Café op maandag 7 oktober in Beeld en Geluid is onderdeel van Dutch Media Week. Dit mediafestival vindt plaats van 4 tot en met 13 oktober in Hilversum. Dutch Media Week richt zich op jong tot oud, van gezinnen tot professionals en van makers tot kijkers. Beeld en Geluid is organisator van het evenement, in nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum en Hilversum Marketing.

Meer informatie over het Cross Media Café is hier te vinden.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen