woensdag 17 januari 2018

Correspondent Ron Linker verlaat de NOS

NOS-correspondent Ron Linker stopt als journalist. Hij treedt in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken om te gaan werken op de Nederlandse ambassade in Washington.

Dat betekent dat hij per direct stopt met zijn journalistieke werk voor de NOS in Frankrijk om zich voor te bereiden op zijn overstap.

Linker was bijna 21 jaar in dienst van de NOS, waarvan de laatste jaren in Washington (7) en Parijs (5). Als NOS-correspondent deed hij onder meer verslag van de orkaan Katrina in New Orleans, de verkiezing van Barack Obama als eerste zwarte president van de Verenigde Staten en de Olympische Winterspelen in Vancouver (2010).

In Parijs kreeg hij onder andere te maken met de aanslagen in 2015. Ook deed hij vorige week nog verslag van de aanslag in Nice.

Linker wordt het nieuwe plaatsvervangend hoofd publieke diplomatie, pers en cultuur van de Nederlandse ambassade in Washington. Voor Linker betekent dat een “nieuw avontuur”, waar hij naar uitziet.

Linker: “Het is voor mij een terrein waar mijn hart altijd naar uitging, namelijk internationale betrekkingen en diplomatie. En natuurlijk ook de terugkeer naar het fascinerende Washington.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

 

Bericht delen