dinsdag 16 januari 2018

Commotie over ontslag Helge Prinsen

In een open brief aan de hoofdredactie van Omroep Zeeland verklaart journalist Matty Verkamman uit Kats zich solidair met Omroep Zeeland-presentatrice Helge Prinsen. Omroep Zeeland heeft ontslag aangevraagd voor de presentatrice in verband met een arbeidsconflict.

Verkamman vindt dat Prinsen moet blijven bij de omroep. “U zou zuinig moeten zijn op mensen van haar kaliber”, aldus Verkamman. Hij noemt de maatregel van de omroep ‘belachelijk’ en vindt ook dat de hoofdredactie excuses moet aanbieden aan de presentatrice.

Hoofdredacteur Edwin de Kort van Omroep Zeeland betreurt de brief van Verkamman. “Het is jammer dat Verkamman mij niet even gebeld heeft en is afgegaan op eenzijdige informatie. Het gaat hier om een conflict van een individuele werknemer met de redactieleiding van Omroep Zeeland. Zolang de zaak onder de rechter is, wil ik daar inhoudelijk niets over zeggen. Ik betreur deze situatie, niet alleen voor Omroep Zeeland, ook voor Helge Prinsen, die hier al jaren werkt, maar het is nu eenmaal zoals het is.”

“Het enige wat ik kan melden, is dat wij in deze zaak echt niet over één nacht ijs zijn gegaan”, aldus De Kort. “Er wordt nu gesuggereerd dat Prinsen naar aanleiding van één enkele opmerking in een radiouitzending is geschorst, maar dat is zeker niet het geval”. In de bewuste radiouitzending trok de presentatrice de noodzaak van de geplande verhuizing van de omroep in twijfel. Voor De Kort was dat de druppel die de emmer deed overlopen.

Bron: Omroep Zeeland

Update: Helge Prinsen mag weer aan de slag bij Omroep Zeeland. De rechter heeft de presentator/programmamaakster in een door haar aangespannen kort geding in het gelijk gesteld.

Bericht delen