dinsdag 16 januari 2018

College Tour krijgt Belgische variant

College Tour krijgt een Belgische variant. SBS Belgium mag een eigen versie van het programma gaan uitzenden. Het Commissariaat voor de Media heeft de NTR toestemming gegeven om de formatrechten aan SBS Belgium in licentie te geven. Het is nog niet duidelijk wanneer het programma in Vlaanderen te zien zal zijn.

SBS wil minimaal zes afleveringen van de Vlaamse versie maken. SBS Belgium is onderdeel van de Vijver Media en in Vlaanderen actief met onder andere de televisiezenders VIER en VIJF. De Vijver Media is voor vijftig procent in eigendom van Telenet, de kabelmaatschappij met dezelfde moeder als het Nederlandse Ziggo: Liberty Global.

College Tour bestaat in Nederland sinds 2007 en wordt gepresenteerd door Twan Huys. Bekende gasten waren onder anderen Mark Rutte, Youp van ’t Hek, Guus Hiddink, André Kuipers en Johan Cruijff. Onder de internationale gasten bevonden zich Richard Branson, Sting, de dalai lama, Shimon Peres, Desmond Tutu en Bernardo Bertolucci. In het laatste seizoen waren onder andere Jeroen Dijsselbloem, Guus Meeuwis, Anton Corbijn, Denis Mukwege en rocklegende Rod Stewart te gast.

Bron: MediaMagazine/Broadcast Magazine

Bericht delen