dinsdag 16 januari 2018

CMI opent vestiging in Los Angeles

Consolidated Media Industries (CMI), het in Hilversum gevestigde digitale mediabedrijf met dochterondernemingen als Infostrada Sports Group, TV Everywhere en DutchView, opent donderdag haar eerste vestiging in de Verenigde Staten. Het kantoor in Los Angeles is het antwoord op de snel toenemende vraag in de VS naar de ‘cloud based’ digital cinema en broadcast distributie oplossingen. CMI heeft media-veteraan George Freriks aangesteld om de vestiging op te zetten en uit te bouwen.

CMI-dochter ParkPost heeft al een belangrijke staat van dienst  in de Europese markt met het leveren van digitale dienstverlening aan rechtenhouders, zenders en productiemaatschappijen. Het revolutionaire CentralParQ media distributie platform heeft al een aantal Amerikaanse klanten getrokken en CMI ziet een aantrekkelijk groeipotentieel in het verder uitbouwen van de dienstverlening vanuit Los Angeles. Daarnaast stelt een lokale vestiging CMI in staat om een aantal strategische samenwerkingen te onderzoeken met Amerikaanse bedrijven.

“De vraag naar onze diensten neemt zo hard toe dat we besloten hebben een kantoor te openen in Los Angeles,” aldus Bart-Jan van Genderen, Chief Executive Officer CMI, “Ik kijk uit naar de bouw van een portfolio van grote partijen die kunnen profiteren van onze oplossingen voor digitale distributie van broadcast en digitale cinema content. Ik heb er alle vertrouwen in dat George Freriks onze strategische expansie succesvol gaat voortzetten in de Verenigde Staten.”

“CMI heeft een geweldige voorsprong als het gaat om media-automatisering en digitale distributiediensten voor rechtenhouders, producenten en network operators”, aldus George Freriks, CMI Director of International Business Development. “Het is een eer om de innovatieve mediadiensten van CMI naar de Amerikaanse markt te mogen brengen.”

Bron: CMI

Bericht delen