dinsdag 16 januari 2018

Cinekid Festival van start

De 29ste editie van het Cinekid Festival opent op 15 oktober met de vertoning van Nu of Nooit!, een stimuleringsproject van het Mediafonds en Zapp voor cultureel divers jeugddrama voor de doelgroep 8-12 jaar.

Het zijn toegankelijke, filmische verhalen van 25’ die geworteld zijn in de hedendaagse, multiculturele samenleving.

Sannette Naeyé, directeur Cinekid: “Ik ben trots dat we dit festival openen met zes nieuwe korte jeugdfilms van verschillende publieke omroepen. De films staan in een lange traditie van gelijksoortige reeksen die jaarlijks bij Cinekid in première gingen. De films richten zich van oudsher op bijzondere verhalen van nieuwe makers. Het Mediafonds en Zapp geven deze makers kansen. Cinekid wil het belang hiervan met deze festival-editie benadrukken en vieren.”

Ruurd Bierman, directeur Mediafonds: “Nu of Nooit! heeft zich bewezen als stimuleringsproject; cultureel diverse jeugdfilms als Mimoun, Alles mag! en Munya in mij zijn over de hele wereld te zien en ontvangen nominaties en prestigieuze prijzen op internationale festivals. In januari 2015 won Alles mag! een Emmy Award.”

Op Cinekid gaat de derde editie van Nu of Nooit! in première. Inmiddels is een vierde reeks in ontwikkeling die in het teken staat van animatie. Deze narratieve animatiefilms komen tot stand in een samenwerkingsproject van het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds, Zapp en de omroepen.

Het Cinekid Festival vindt dit jaar plaats in de herfstvakantie van 15 oktober tot en met 1 november 2015. In Amsterdam in de Westergasfabriek worden op 15 en 16 oktober scholendagen georganiseerd en gaan de deuren voor het publiek open van 17 tot en met 23 oktober. Ook programmeert Cinekid in meer dan 30 theaters en filmhuizen door het hele land een film- en workshopaanbod (van 17 oktober tot en met 1 november). Het volledige programma is te vinden op www.cinekid.nl.

Bron: Mediafonds/Broadcast Magazine

Bericht delen