CBS Studios en AVROTROS maken serie Bestseller Boy
dinsdag 3 december 2019

CBS Studios en AVROTROS maken serie Bestseller Boy

CBS Studios in de Verenigde Staten en AVROTROS werken samen aan de bewerking van het boek Bestseller Boy van auteur Mano Bouzamour (foto), een Nederlandse schrijver en columnist.

In de tiendelige komedieserie volgen we de ups en downs van Bouzamour’s alter-ego Mohamed Zebbi, een jonge millennial die moet zien te navigeren tussen verschillende culturen, terwijl hij worstelt met zijn plotselinge succes en bekendheid. Bestseller Boy is medio 2021 te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Voor CBS Studios is dit het eerste project dat ze in Nederland ontwikkelen. De serie wordt geproduceerd door het nieuwe productiebedrijf Midpoint Film & TV van scenarioschrijvers Robert Alberdingk Thijm (Adam Zkt. Eva, Dunya & Desie), Pieter Bart Korthuis (Penoza, Vechtershart) en Franky Ribbens (Hollands Hoop) in samenwerking met Bouzamour en Alon Aranya, die eerder Nederlandse series als Penoza en Overspel naar Amerika haalde.

Bestseller Boy is na De Belofte van Pisa de tweede roman van de 28-jarige schrijver Mano Bouzamour en gaat over de avonturen van een jonge Amsterdamse schrijver van Marokkaanse komaf wiens leven op zijn kop komt te staan wanneer hij een bestseller schrijft. Het boek, dat in 2018 verscheen, deed meteen veel stof opwaaien.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen