dinsdag 16 januari 2018

Carlo Boszhard is beste imitator

Carlo Boszhard is de beste imitator van de eeuw. Dat concluderen wetenschappers aan de Radboud Universiteit in Nijmegen in samenwerking met de VARA-gids. Uit een stemanalyse blijkt dat Boszhards imitatie van Marc-Marie Huijbregts het meest op de echte stem van de cabaretier lijkt.

Boszhard eindigde ook op de tweede plek met zijn persiflage op voetbalanalist René van der Gijp. “Ik ben echt vereerd”, reageerde de presentator op de uitslag. “Marc-Marie is niet een van de types waarvoor ik moeite doe. Ik hoef er nooit voor in de make-up, ik zet alleen zijn tanden in. Van der Gijp is veel leuker om te doen. Die heeft iets meer lagen om te spelen.”

Radio-dj Edwin Evers werd derde met zijn imitatie van Prins Bernhard. Evers is ook op de zesde plek terug te vinden als Peter R. de Vries. Erik van Muiswinkel komt twee keer in de top tien voor met imitaties van Willem van Hanegem en Jan Mulder.

Koefnoen-acteur Paul Groot staat er drie keer in als clown Bassie, Jan Wolkers en Henk Westbroek. Boszhard neemt ook nog de vijfde plek in als Jokertje van Oh Oh Cherso.

Bron: Nu.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen