Camera van NOS-ploeg gestolen in Tiel
vrijdag 18 augustus 2023

Camera van NOS-ploeg gestolen in Tiel

Een professionele camera van een team van de NOS is deze week op klaarlichte dag met geweld gestolen door twee mannen op een scooter. De waarde van de camera loopt in de tienduizenden euro’s, aldus een verslaggever van NOS.

“We waren aan het einde van de middag een item aan het draaien in Tiel”, vertelt verslaggever Henrik Willem Hofs. “Toen we klaar waren, stond de satellietwagen zonder de naam NOS en een auto zonder bestickering met daarin een camera voor de deur.”

Met baksteen achterruit ingegooid
Op een gegeven moment stond iemand te zwaaien voor de bus. “Dus we deden het raampje open. Die persoon riep ‘je camera wordt gestolen’. Toen we naar buiten kwamen, waren ze al weg. Het gaat om twee mannen in zwarte kleding op een zwarte scooter. Ze hebben een baksteen door de achterruit gegooid en de camera gepakt. Vervolgens zijn ze weggereden. De camera lag onder een hoedenplank en niet in het zicht. Het duurde nog geen halve minuut.”

Leek heeft er niets aan
Hofs denkt dat mensen hen gevolgd zijn en anderen getipt hebben, zodat die de camera konden stelen. “We vermoeden dat ze ons in de gaten hebben gehouden.” Hij vertelt dat het een dure camera is. “Dat loopt in de tienduizenden euro’s. Maar een leek kan er niets mee. Je hebt er speciale schijven en accu’s voor nodig.”

“Ik had niet verwacht dat Tiel zo crimineel was”, verzucht Hofs. “De camera is het eigendom van een externe cameraman. Die heeft aangifte gedaan. We hopen dat als mensen een camera in de bosjes zien liggen, ze aan dit verhaal denken”, besluit Hofs.

Bron: Omroep Gelderland/BM

Bericht delen