Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo presenteren 5 Uur Show
maandag 20 juli 2020

Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo presenteren 5 Uur Show

Brecht van Hulten (50) en Carolina Lo Galbo (40) zijn de presentatoren van de 5 Uur Show die vanaf 17 augustus bij SBS6 te zien is. Het programma, dat van 1989 tot 1998 bij RTL te zien was, keert na ruim twintig jaar terug op tv.

Brecht van Hulten, voorheen te zien bij het Jeugdjournaal en het NOS Journaal, nam in januari afscheid van Kassa na bijna tien jaar. Haar contract liep af en ze was eigenlijk wel een beetje klaar met televisie. Vooral het afhankelijk zijn van netmanagers en omroepbazen, zegt ze tegen het AD. “Ik had allerlei ideeën. Schrijven. Iets in de culturele sector doen. Iets heel anders. Maar toen kwam dit op mijn pad. Live televisie, de 5 Uur Show. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, nee. Niemand denk ik, maar ik ben op mijn gevoel afgegaan. Ik kreeg er zo’n zin in.”

Carolina Lo Galbo is is bekend als schrijvende interviewer in een hoek die je niet onmiddellijk bij SBS6 zou verwachten: bij Vrij Nederland en De Volkskrant. Haar interview met Ramsey Nasr leverde in 2010 De Luis op, de prijs voor het beste Nederlandstalige interview. Drie jaar geleden verscheen zij op televisie waar ze VPRO Boeken ging doen. Eind december 2019 stopte het programma. “Schrijvers interviewen is fantastisch, maar ik ben een generalist. Wat mij aanspreekt is om veel verschillende soorten mensen te spreken en te interviewen. Dat had ik wel gedaan voor bladen en een krant, maar nog niet voor de televisie.”

De 5 Uur Show wordt live uitgezonden vanuit de studio in het pand van de Goede Doelen Loterijen. Het is een productie van Talpa Entertainment Producties.

Bron: AD/BM
Foto: Talpa/William Rutten

Bericht delen