Boeren op Media Park wegens optreden minister in Zomergasten
maandag 17 augustus 2020

Boeren op Media Park wegens optreden minister in Zomergasten

Leden van actiegroep Farmers Defence Force hebben zondagavond met trekkers op het Media Park gestaan vanwege een optreden van minister Carola Schouten in het tv-programma Zomergasten, waar ze de vijfde gast van dit seizoen was.

Ze blokkeerden met twintig trekkers vier rijen dik de weg bij de hoofdingang en wilden aandacht vragen voor hun problemen. “Het is niet de bedoeling de uitzending te verstoren, want we snappen ook wel dat we daarmee geen goodwill kweken”, zeiden de boeren.

De politie was aanwezig en zette een helikopter in om de situatie in de gaten te houden. Rond 21.30 vertrokken de boeren weer. De uitzending van Zomergasten was toen nog bezig.

Farmers Defence Force vindt het onverteerbaar dat ‘de incompetente minister op de Staatszender een charmeoffensief gaat voeren, terwijl er de hele zomervakantie al niets gebeurt aan het landbouwbeleid en de boeren nog op duidelijkheid moeten wachten over de hoeveelheid toegestane eiwitten in het veevoer’. Schouten wil die verlagen om de stikstofuitstoot terug te dringen.

Bron: NOS/BM

Bericht delen