Boeiende BMS over formats en rechten
woensdag 17 januari 2018

Boeiende BMS over formats en rechten

“Jammer dat het maar zo kort duurde, want er valt nog genoeg te bespreken. Er is ontzettend veel aan de hand in formatland en dan maakt het niet uit voor welk platform je iets maakt.” Aldus OTP-voorzitter Roel Kooi na de laatste Broadcast Media Society (BMS) van dit jaar.

Die ging over tv formats en rechten en vond toepasselijk plaats in het fraaie pand van advocatenkantoor Baker McKenzie op de Amsterdamse Zuidas. FRAPA (The Format Recognition And Protection Association) heeft samen met BakerMcKenzie een rapport gemaakt over de internationale juridische status van formats en dat vormde het aanknopingspunt voor een boeiende, interactieve sessie onder vakkundige leiding van Harm Edens. Zie de pakkende video-impressie onder BMTV.

Behalve Roel Kooi behoorden ook Bianca Rootsaert, CEO van FRAPA, Steffen Hagen namens Baker McKenzie en Georgette Schlick (CEO Blue Circle) tot de sprekers. In de BM die 8 december verschijnt, is een uitgebreide reportage te vinden over de BMS. De volgende Broadcast Media Society vindt alweer plaats op maandag 8 januari in Beeld en Geluid in Hilversum, voorafgaand aan de bekendmaking van de Omroepman/vrouw van het Jaar.

Bron: BM

Bericht delen