BNNVARA wil meer maatschappelijk relevant zijn
zaterdag 4 mei 2019

BNNVARA wil meer maatschappelijk relevant zijn

BNNVARA stopt met de succesvolle programma’s Ranking the Stars en De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld. De omroep wil op die manier zijn koers aanscherpen en maatschappelijk relevant zijn, zegt mediadirecteur Gert-Jan Hox in het AD.

“Wij hebben veel nagedacht over onze maatschappelijke betekenis en ik kwam samen met algemeen directeur Karin van Gilst tot de conclusie dat bijvoorbeeld Ranking the Stars niet past bij een inhoudelijk scherpe koers. Hetzelfde geldt voor De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld. Een fantastisch programma en tóch gaan we ermee stoppen.”

Even Tot Hier is wél een goed voorbeeld: scherpe satire en zeer actueel. Ranking the Stars mist die maatschappelijke component. Voor dat programma werd na het vertrek van presentator Paul de Leeuw even overwogen met een ander gezicht door te gaan, maar we kwamen toch al vrij snel tot de conclusie ermee te stoppen. We gaan wel door met 3 op Reis, waarin je ook kunt uitleggen hoe je bijvoorbeeld duurzaam kunt reizen, een maatschappelijk thema dat nu speelt. De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld is toch meer voor thrillseekers”, aldus Hox.

Bron: AD/BM

Bericht delen