dinsdag 16 januari 2018

BNN vervangt De Lama’s door Alpacas

BNN komt met een hagelnieuwe improvisatieshow. Het afgelopen jaar is er gewerkt aan een opvolger van het legendarische programma De Lama’s. Met trots presenteren de omroep Alpacas. Het nieuwe programma wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand en is te zien vanaf 2 november.

Het team van Alpacas bestaat uit: leraar natuurkunde Peter Duifhuis, gemeenteambtenaar Thomas Hoogendoorn, part-time stuntman Ruud Smulders, toneelschool-student Stefan Hendrikx, actrice/cabaretière Kim van Zeben en stand-up comedian Nabil Aoulad Ayad. Allemaal volstrekt onbekend voor het grote publiek en tot afgelopen zomer ook volstrekt onbekend voor elkaar. Maar na maandenlange opsluiting in het theater is er een dreamteam gesmeed en staan de spelers van Alpacas te trappelen om het publiek binnen te laten.

Sophie Hilbrand is erbij om de boel een beetje in het gareel te houden en pianist Joep Hullegie probeert zo goed en zo kwaad als dat lukt het geheel te voorzien van muziek. Voor Sophie Hilbrand is het presenteren van Alpacas een nieuwe tak van sport. Sophie: “We hebben de eerst try-outs achter de rug en ik heb me bescheurd van het lachen. Wat een feest om bij deze groep comedians op de eerste rij te mogen zitten. Ze zijn zó snel en zo grappig! Ik vind het te gek dat BNN weer als platform kan dienen voor nieuw comedytalent.”

De spelers van Alpacas improviseren er in de live shows op los in spellen als De Filmrecensie (een filmbeoordeling die wordt uitgebeeld door de andere spelers), Seks met mij is als… (iedere speler doet een intiem boekje open) en The Undateables (waarbij één Alpaca een date heeft met drie spelers die een bizarre afwijking hebben). Waar de scène zich afspeelt, hoe de spelers elkaar kennen en wat ze op locatie aantreffen, bepaalt Sophie altijd samen met het publiek.

De opnames van Alpacas vinden op 20 en 22 oktober plaats in het Posttheater in Arnhem. Het programma is vanaf 2 november iedere maandag om 21:30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Bron: BNN/Broadcast Magazine

Bericht delen