woensdag 17 januari 2018

BNN-VARA & NHTV bij Hilversum Media Campus

BNN-VARA en NHTV Breda worden strategisch partner van Hilversum Media Campus. Samen maken zij zich sterk voor een leven lang leren in de mediasector. Hilversum Media Campus heeft de ambitie om opleidingen en bedrijfsleven dichterbij elkaar te brengen om zo samen de Nederlandse media-industrie blijvend te versterken.

BNN-VARA heeft een sterke focus op de ontwikkeling van talent. Binnen de BNN-VARA Academy (voorheen BNN University) krijgt nieuw talent de kans zich te ontwikkelen tot mediaprofessionals door zo veel mogelijk ervaring op te doen en masterclasses en workshops te volgen. Marc Adriani, zakelijk directeur BNN-VARA: “Onze jarenlange focus op talent sluit goed aan bij de ambitie van Hilversum Media Campus. De recente Talent Day van de BNN-VARA Academy is daar een voorbeeld van. Het is dus logisch dat we met HMC samenwerken om jonge professionals een springplak te bieden voor een succesvolle carrière in de media-industrie of om professionals die al wel werkzaam zijn in de industrie via masterclasses bij te praten over nieuwe ontwikkelingen.”

NHTV Breda is een middelgrote, niet-particuliere instelling voor internationaal hoger onderwijs met HBO-bacheloropleidingen op het gebied van Games & Media, Hotel & Facility, Built Environment, Logistiek, Toerisme en Vrije tijd. Daarnaast biedt NHTV de Master in Media Innovation, een executive masterprogramma. Daphne Heeroma, academiedirecteur van de Academy for Digital Entertainment: “Door actief in Hilversum Media Campus te opereren kan NHTV snel inspringen op de behoeftes van de media-industrie en die doorvertalen naar passend onderwijsaanbod. Daarmee verstevigen we de relatie met de industrie en bieden we onze reguliere én executive masterstudenten een aantrekkelijk toekomstperspectief.”

Jan Müller, CEO Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en voorzitter van de stuurgroep van Hilversum Media Campus, is te spreken over het toetreden van NHTV en BNN-VARA als strategisch partners. “Voor HMC is de samenwerking met NHTV en BNN-VARA zeer waardevol. NHTV is een vooruitstrevende onderwijsinstelling en heeft met de executive Master in Media Innovation een uniek programma in de markt gezet. Het ontwikkelen van nieuwe kennis over innovatie en nieuwe businessconcepten is erg belangrijk voor onze sector. BNN-VARA staat bekend om de manier waarop zij jong talent kansen bieden in hun organisatie. Door samen op te trekken kunnen we talent nog beter klaarstomen voor onze dynamische industrie.”

Bron: HIlversum Media Campus/Broadcast Magazine

Bericht delen