dinsdag 16 januari 2018

BNN op zoek naar journalistiek talent

De zoektocht naar nieuwe deelnemers voor BNN University is begonnen. Op dit moment is BNN op zoek naar journalistieke televisietalenten vanaf 18 jaar die alle fijne kneepjes van het tv-vak willen leren.

Aanmelden voor deze interne opleiding kan tot en met 14 april 2013 op bnnuniversity.bnn.nl. Na de selectiedag op 21 april gaan vier talenten van start in mei. Daarna zijn de studenten vijf dagen per week bij BNN aan het werk. De opleiding duurt zes maanden, waar nog een half jaar aan vastgeplakt kan worden. 101.TV-eindredacteur Jorn van Hoorn: “Vorige keer was de lichting gericht op humor, dat was erg succesvol. Nu zijn we op zoek naar journalistieke talenten. Daarom moeten ze voor de aanmelding met een eigen invulling een nieuwsitem maken.”

BNN University kan een opstap betekenen naar een succesvolle carrière in de televisiewereld. Nieuwe gezichten als Tim Hofman en Lieke Veld zijn zo hun avontuur bij BNN begonnen. Dennis Storm en Filemon Wesselink gingen ze voor. Ook zijn er veel mensen achter de schermen bij radio- en televisieprogramma’s beland. Tim Hofman: “De eerste dag University is ook de laatste dag van je oude leven. Het kost bloed, zweet en tranen, maar als je talent in je flikker hebt zitten boek je vanzelf resultaat.”

In het interne opleidingstraject van BNN krijgen ambitieuze jonge honden met een passie voor het maken van televisie of radio de uitdaging van hun leven. In zes maanden tijd krijgen zij workshops van professionals en lopen zij mee met programma’s, om zich uiteindelijk te ontwikkelen tot televisie- of radiomaker. De aanmeldingen voor de radio-afdeling zijn onlangs gesloten. De deelnemers gaan deze maand van start.

Bron: BNN

Bericht delen