dinsdag 16 januari 2018

BN'ers dirigeren groot orkest

In het nieuwe AVRO-programma Maestro gaan bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan om wie het best een groot symfonieorkest kan dirigeren. De aspirant-dirigenten zijn: Catherine Keyl, Brecht van Hulten, Michiel Romeijn, Joep Sertons, Tanja Jess, Lenette van Dongen, Wolter Kroes en Kleine Viezerik. De acht BN-ers strijden om de titel ‘Maestro’ en gaan de uitdaging aan om zich in acht weken te ontwikkelen tot dirigent van het symfonieorkest Holland Symfonia. Presentator van het programma is Frits Sissing.

Sissing: “Maestro is een programma vol passie, humor en emoties. Het lijkt zo eenvoudig om een orkest leiden, alsof een dirigent wat willekeurig met z’n armen staat te zwaaien, maar Maestro laat zien dat je over heel wat capaciteiten én charisma moet beschikken om een orkest van 65 man, zoals het Holland Symfonia, goed door een muziekstuk te leiden. En de acht kandidaten zullen dat vanaf de eerste aflevering meteen ondervinden. Ze worden direct in het diepe gegooid en moeten vol aan de bak om overeind te blijven. Dat levert mooie, spannende en soms ook hilarische televisie op. In Engeland, Noorwegen, Zweden en Denemarken is Maestro een groot succes. Ik vind het bijzonder dat de AVRO dit programma nu naar Nederland haalt en dat ik het samen met een aantal gepassioneerde mensen uit de wereld van de klassieke muziek mag gaan maken.”

De Maestro-jury bestaat uit Holland Symfonia-dirigent Otto Tausk (voorzitter), Isabelle van Keulen (violist) en Dominic Seldis (contrabassist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest). De opnames zijn dinsdag begonnen, Maestro is vanaf 8 november wekelijks te zien bij de AVRO op Nederland 1.

Bron: AVRO

Bericht delen