dinsdag 16 januari 2018

Blue Circle neemt belang in No Pictures Please

Televisieproducenten Blue Circle en No Pictures Please, het tv-productiebedrijf van Ewout Genemans, gaan hun krachten bundelen. No Pictures Please, de producent van programma’s als 5 Extreem, De Roze Wildernis en Nog Meer Voor Mannen, treedt per 1 oktober aanstaande toe tot de overkoepelende organisatie FremantleMedia Netherlands.

Binnen het genre factual entertainment zijn de producties van Blue Circle een begrip. Door daar de producties van No Pictures Please aan toe te voegen verstevigt Blue Circle haar positie in het huidige medialandschap. Ook ten aanzien van haar digitale groeiambities is de acquisitie van No Pictures Please een logische stap.

Georgette Schlick, CEO Blue Circle: “No Pictures Please staat bekend om haar spraakmakende formats. Ewout Genemans belicht met de door zijn bedrijf ontwikkelde en geproduceerde programma’s op het eerste gezicht alledaagse onderwerpen die uiteindelijk toch niet zo gewoon zijn. De creativiteit en het ondernemerschap van Ewout in combinatie met de ervaring en veelzijdigheid van Blue Circle bieden veel mogelijkheden om elkaar te versterken.”

Ewout Genemans, algemeen directeur No Pictures Please: “Door de samenwerking met Blue Circle kan No Pictures Please haar verdere groeiambities vormgeven. De sterke positie die Blue Circle heeft op het gebied van factual entertainment alsmede het internationale netwerk van moederbedrijf FremantleMedia zijn een perfecte aanvulling op de ontwikkeling van No Pictures Please. Ook het gezamenlijk optrekken in digitale activiteiten is voor ons een volgende stap.”

No Pictures Please behoudt haar zelfstandige activiteiten. De huidige rol van Ewout Genemans als algemeen directeur van No Pictures Please blijft eveneens ongewijzigd. Fysiek zullen de activiteiten van No Pictures Please per 1 oktober aanstaande worden ondergebracht bij Blue Circle.

Bron: Blue Circle

Bericht delen