Bioscopen heropenen op 1 juni hun deuren
donderdag 14 mei 2020

Bioscopen heropenen op 1 juni hun deuren

Vanaf 1 juni is het weer mogelijk om naar de bioscoop te gaan. Pathé heropent geleidelijk vestigingen, maakt de bioscoopketen woensdag bekend. Ook de kleinere bioscopen en filmtheaters openen dan waarschijnlijk de deuren, laat de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) weten.

“We hebben nog geen signalen ontvangen van bioscopen die in juni niet opengaan”, vertelt NVBF-directeur Gulian Nolthenius. Momenteel is de organisatie nog wel bezig met een inventarisatie die een definitief beeld moet geven.

In de bioscopen gelden straks strenge regels. Zo mogen alleen individuen, groepjes van maximaal twee personen en grotere groepen die samen een huishouden vormen bij een Pathé-vestiging naar binnen. Zoals besloten door het kabinet, geldt er van 1 juni tot 1 juli een maximumcapaciteit van dertig bezoekers per zaal. Daarna geldt een maximum van honderd personen.

Aan de deur worden vragen over de gezondheid gesteld. Als iemand ziekteverschijnselen vertoont, zal de bioscoop deze persoon de toegang weigeren. Ook in de bioscopen is de anderhalvemeterregel van kracht.

Bij Pathé is de filmprogrammering vanwege het coronavirus aangepast. Films die net voor de sluiting van de bioscopen waren uitgekomen, worden nog steeds gedraaid. Daarnaast worden oudere films op het witte doek vertoond.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen