Beeldbrigade maakt realityserie Urk! voor SBS6
vrijdag 15 maart 2019

Beeldbrigade maakt realityserie Urk! voor SBS6

Vanaf dinsdag 19 maart zendt SBS6 de zevendelige realityserie Urk! uit over markante Urkers. Een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed worden tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd.

De portretten in de serie Urk! onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp. Voor buitenstaanders staat het voormalig eiland vooral bekend om de vis, het geloof en drugs.

Maar wat zijn de verhalen achter deze vooroordelen? Hoe traditioneel is de manier van leven ‘op’ Urk of is er ook plaats in de gemeenschap voor andersdenkenden? Hoe zijn de verhoudingen binnen de vissersgemeenschap waar traditionele en moderne duurzame visserij elkaar tegen komen? En niet te vergeten hoe vergaat het de jeugd en hoe zien zij de toekomst ‘op’ Urk? Zeker is dat Urk allesbehalve een doorsnee gemeenschap is en dat de gelijknamige realityserie een dorp laat zien met meerdere verrassende gezichten en verhalen.

Urk! is geproduceerd door Beeldbrigade. Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf dinsdag 19 maart om 20.30 uur.

Bron: Talpa TV/BM

Bericht delen