Beat The Champions vanaf 10 maart terug bij RTL 4
woensdag 28 februari 2024

Beat The Champions vanaf 10 maart terug bij RTL 4

Wetenschapsjournalist en presentatrice van KRO-NCRV Anna Gimbrère en quizkanon en cabaretier Andries Tunru maken hun debuut als champion in het nieuwe seizoen van Beat The Champions, waarbij ook voor het eerst publiek aanwezig is.

Ze nemen plaats naast Neerlandica en allround vraagbaak Nynke de Jong, winnaar van de olympische quizmedaille Abel Gilsing en de ongekroonde koning van de quiz-scene Devrim Aslan. De vijf doorgewinterde quizzers en allesweters hebben een enorme algemene kennis en maken het de kandidaten ook dit seizoen absoluut niet makkelijk.

Het voor het eerst aanwezige publiek en de verandering in de samenstelling van het championsteam zorgt voor nieuwe uitdagingen. Beat The Champions wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en is vanaf zondag 10 maart om 20.00 uur te zien bij RTL 4. ITV Studios Netherlands is de producent.

Over het programma
In Beat The Champions krijgen quizliefhebbers de ultieme kans om het solo op te nemen tegen een team van vijf superquizzers die stuk voor stuk beschikken over een enorme algemene kennis. In de eerste ronde bouwt de kandidaat zijn startkapitaal op door het beantwoorden van maximaal vijf vragen.

Vervolgens neemt de kandidaat het op tegen de Champions in een race tegen de klok. Hoe meer Champions hij durft uit te dagen hoe groter het te winnen geldbedrag, maar ook hoe groter het risico om alles te verliezen. Zo kunnen de kandidaten bijvoorbeeld 5.000 euro verdienen als ze van twee Champions winnen en misschien wel 50.000 euro als ze alle vijf de Champions verslaan.

VIPS in aflevering 1
In de eerste aflevering nemen zes BN’ers het op tegen de vijf champions waarin ze strijden voor een goed doel. Kluun, Anniek Pheifer en Dwight van van de Vijver, Evelien de Bruijn, Domien Verschuuren en Jan Joost van Gangelen gaan de uitdaging aan om zoveel mogelijk geld bij elkaar te spelen voor hun zelfgekozen doel.

Credits
Opdrachtgever: RTL Nederland
Productiebedrijf: ITV Studios Netherlands
Format: ITV UK
Presentatie: Chantal Janzen
Cast: Andries Tunru, Nynke de Jong, Abel Gilsing, Anna Gimbrère, Devrim Aslan
Head of television: Sebastiaan Spaan
Gedelegeerd producent: Xandra Budie
Eindredactie: Etienne van Olm
Productieleiding: Tanisha Feenstra
Regie: Gert-Jan Dijkgraaf
Redactie: Balou Crezee, Geertje de Graaf, Jeffrey Hassing, Lars van Koeverden, Rob van der Straaten, Sabine Gankema
Productie: Rik van Agt, Christiaan Dalmeijer, Frits Dijkstra, Cathelijne Evenblij
Regie-assistentie: Sally van den Oetelaar
Programma management zender: Remco Garcia
Montage: Frank Grünbauer, Erwin de Leeuw
Camera: NEP
Geluid: NEP
Lengte: 75 minuten
Aantal afleveringen: 8, waarvan 1 VIP-aflevering en 7 reguliere afleveringen
Aantal draaidagen: 4
Datum eerste uitzending: 10 maart, 20.00 uur, RTL 4

Bron: RTL Nederland/ITV Studios Netherlands/BM
Foto: Tom Cornelissen/RTL

Bericht delen