dinsdag 16 januari 2018

Balie en Mediafonds starten De Verkenners

De Balie in Amsterdam en het Mediafonds lanceren op maandag 4 maart een discussiereeks over de toekomst van de Nederlandse media onder de titel De Verkenners.

Kranten die met de komst van het internet vrezen voor hun toekomst, de publieke omroep die ondanks de bezuinigingen zijn publieke taak moet blijven vervullen en programmamakers die in een snel veranderend medialandschap hun functie proberen te herdefiniëren: het medialandschap is in beweging.

Staatssecretaris Dekker heeft aangekondigd de toekomst van de media en die van de publieke omroep te gaan verkennen dit voorjaar. De Balie en het Mediafonds zien hierin aanleiding om deze verkenning in het openbaar ter hand te nemen en te bezien waar de kansen liggen. Op 4 maart presenteren zij de eerste aflevering van de tweewekelijkse reeks De Verkenners; een serie bijeenkomsten die de rol, kracht en toekomst van de media kritisch onderzoeken en licht werpen op vernieuwende impulsen.

Bij de eerste bijeenkomst op 4 maart is te gast filosoof en journalist Rob Wijnberg, die een journalistiek platform ontwikkelt en in zijn recent verschenen boek De Nieuwsfabriek een pleidooi houdt voor een nieuwe vorm van journalistiek. Met in het panel Irene Costera Meijer, hoogleraar Journalistiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Geert Mak, historicus, en journalist en Wouter Bax, hoofdredacteur NU.nl.

De Verkenners #1: Rob Wijnberg
De Balie, maandag 4 maart, vanaf 17.00 uur

Andere bijeenkomsten vinden plaats op 29 maart, 12 april, 26 april, 10 mei, 24 mei, 7 juni en 21 juni.

Bron: Mediafonds

Bericht delen