woensdag 17 januari 2018

AVROTROS met drie programma’s in 3Lab

AVROTROS zendt in de 3Lab tv-week vanaf 14 augustus drie nieuwe programma’s uit. Zo gaat presentator Klaas van der Eerden in Het Beest in Klaas op zoek naar de supertalenten van dieren en ontvangt Douwe Bob in het programma Douwe’s Living Room ft. Michiel Romeyn verschillende muzikale gasten. De mannen van Broederliefde helpen in hun eigen programma mensen uit hun omgeving, die het minder goed af ging.

De mens kan alles een beetje, maar dieren zijn ons op vrijwel elk terrein de baas. Ze zijn sneller, kunnen beter zien, horen, voelen, proeven en zijn beter bestand tegen zelfs de meest extreme leefomstandigheden. Wat moet een mens doen om het talent van een dier te benaderen? Wat kunnen we leren? In Het Beest in Klaas onderzoekt Klaas van der Eerden de supertalenten van roofvogels. Kan hij met een verrekijker net zo goed zien als een adelaar? Gaat hij net zo snel in vrije val als het snelste dier ter wereld, de slechtvalk? En kan een mens ook op spierkracht vliegen? Te zien op 14 augustus om 20.25 uur op NPO 3.

In Douwe’s Living Room ontvangt Douwe Bob de bekende Nederlandse band De Staat en zanger Danny Vera en speelt hij uiteraard zelf ook met zijn eigen band. De norsige studiomanager Theo Griffioen, gespeeld door Michiel Romeyn, snapt weinig van muzikaal talent en heeft daarnaast te maken met ingewikkelde familieleden. Humor en muzikaal vakmanschap: de ingrediënten voor een boeiend en licht absurdistisch muziekprogramma op 15 augustus om 21.40 uur op NPO 3.

De mannen van Broederliefde vieren succes na succes, maar zullen nooit vergeten waar ze vandaan komen. Als jongens van de straat uit de Rotterdamse wijk Spangen had het ook heel anders kunnen lopen met hun levens en carrières. Daarom willen ze iets terugdoen. Ze komen in actie voor de mensen uit hun omgeving die het minder goed af ging. In 48 uur tijd buigen zij zich over een dringende hulpvraag en bedenken een plan waarmee ze echt het verschil kunnen maken. Broederliefde helpt. En snel. Op 16 augustus om 20.15 uur op NPO 3.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen