dinsdag 16 januari 2018

Avonturenprogramma Atlas bij AVRO

Maandag start de AVRO met Atlas, een avonturenprogramma dat zich afspeelt in Marokko. In dit programma nemen twee teams van bekende Nederlanders het tegen elkaar – en zichzelf – op.

Ze maken een extreme tocht van 600 km over de historische handelsroute tussen de Sahara en Marrakesh, met het Marokkaanse Atlasgebergte als barrière. De karavaantocht laat in 10 afleveringen de reis door het echte Marokko zien. De presentatie is in handen van Lauren Verster.

Laura Dekker, Inge Ipenburg, Iris Kroes, Darryl, Robert de Hoog en Johnny Kraaijkamp jr. starten in het midden van het opgedroogde meer van Iriki, aan de rand van de Sahara, waar ze worden gedropt. Het samenstellen van de teams doen de kandidaten zelf. Dit is het beginpunt van een survivaltocht, die door souks en pijnboombossen zal leiden; langs kasba’s en berberdorpen; over zandduinen en de besneeuwde toppen van de Atlas.

Onderweg komen er op onverwachte momenten nieuwe kandidaten bij en vallen er kandidaten af. De kandidaten die tijdens de serie erbij komen zijn: Gaby Blaaser, Ron Boszhard, Maryam Hassouni, Mimoun Ouled Radi, Mariana Verkerk en Ymke Wieringa. De teams moeten tijdens de tocht zoveel mogelijk landkaarten verzamelen die nodig zijn om het finalespel te volbrengen.

Atlas: vanaf 26 augustus om 20.30 uur op Nederland 3.

Bron: AVRO

Bericht delen