Arjen Lubach leidt opnieuw DeMedia100
vrijdag 8 december 2023

Arjen Lubach leidt opnieuw DeMedia100

Arjen Lubach staat net als vorig jaar bovenaan de DeMedia100. Johan Derksen behoort dit jaar voor het eerst tot de drie invloedrijkste personen in de Nederlandse media.

Het is voor het eerst dat tv-analist Derksen in de top drie staat. John de Mol staat op de tweede plaats. Dit jaar staan twee vrouwen in de top tien. De hoogst genoteerde vrouw is roddelvlogger Yvonne Coldeweijer. Zij staat op de zevende plaats. Daarmee staat ze een plek hoger dan vorig jaar, toen ze in de lijst debuteerde. Eva Jinek staat op de achtste plaats, vier plekken lager dan vorig jaar.

De hoogste nieuwkomer van dit jaar is Jutta Leerdam. De schaatsster is binnengekomen op de 38e plaats. De lijst telt dit jaar vijftien nieuwkomers. Naast Leerdam gaat dat om onder anderen schrijver Rutger Bregman (45e plaats) en voormalig SBS-directeur Tina Nijkamp (66e plaats).

Hélène Hendriks is een van de grootste stijgers van deze editie. De presentatrice, die dit jaar de Televizier-Ring Presentator heeft gewonnen, is 32 plekken omhooggeschoten. Zij staat nu op de 21e plaats. Vorig jaar stond ze nog op de 53e plaats.

DeMedia100 wordt samengesteld op basis van onderzoek door bureau MediaTest. Voor het onderzoek zijn meer dan 50.000 professionals uit de media- en marketing-sectoren uitgenodigd.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen