dinsdag 16 januari 2018

Amsterdam Dance Event live via Astra

Woensdagavond start de 17e editie van ’s werelds grootste internationale dance festival, het Amsterdam Dance Event. Internationale televisiezender DanceTrippin doet tijdens alle vier avonden verslag van de belangrijkste acts en zendt deze live uit via de Astra-satelliet op 23.5 graden Oost. Hierdoor kunnen satelliet- en kabelkijkers in heel Europa de programma’s ontvangen. In de Benelux zijn dat meer dan een miljoen satelliethuishoudens en de abonnees van UPC en Ziggo.

Op de openingsavond start DanceTrippin vanaf middernacht met live-opnamen van de Nederlandse dj’s Afrojack, Shermanology en Quintino vanuit Paradiso. Vrijdagnacht is onder meer Fedde Le Grand te zien met een live-act vanuit de Escape, terwijl voor zaterdagnacht in Paradiso een live-uitzending van VOLTT op het programma staat.

De live-uitzendingen van DanceTrippin worden vanaf locatie via een mobiele satellietuplink van IGP naar het Luxemburgse grondstation van SES (eigenaar en beheerder van de Astra-satellieten) gestuurd. Daar wordt het signaal doorgestuurd naar Astra 23.5 Oost, waardoor de beelden in heel Europa live te zien zijn voor satelliet- en kabelhuishoudens.

De live-satellietuitzendingen van de Amsterdam Dance Events zijn onderdeel van een wereldwijde samenwerking met SES, een van ’s werelds grootste satellietbedrijven. Onlangs sloten SES en DanceTrippin een langlopende overeenkomst voor Europese uitzendingen via Astra 23.5 Oost. Binnenkort zal DanceTrippin ook in Zuid-Afrika te zien zijn via TOPTV, satelliettelevisie-aanbieder op de SES-5 satelliet. Het ligt in de bedoeling de samenwerking naar andere delen van de wereld uit te breiden.

Bron: DanceTrippin

Bericht delen