Allard Ruyl neemt voorzitterschap Screenforce over van Klaas Dijkhoff
donderdag 29 juni 2023

Allard Ruyl neemt voorzitterschap Screenforce over van Klaas Dijkhoff

Allard Ruyl, CEO Talpa Media Solutions, is benoemd tot voorzitter van Screenforce. Allard neemt de voorzittershamer over van Klaas Dijkhoff die, in de voorbereidingsfase van het nieuwe Kijkonderzoek, ad interim de rol van voorzitter vervulde. De benoeming van de nieuwe voorzitter is voor een periode van twee jaar.

Allard Ruyl is sinds 2018 CEO bij Talpa Media Solutions, het cross mediale saleshuis van Talpa Network. Tevens maakt Ruyl onderdeel uit van de Directie van Talpa Network. Hiervoor was hij Founder en CEO bij BrandDeli. Ruyl is ruim 25 jaar werkzaam in de mediabranche onder andere bij Mediamax, Universal Media, MTV Networks en Discovery Networks waar hij bij de laatste twee de functie VP Ad-sales bekleedde.

Allard over zijn benoeming als voorzitter: “Na een aantal jaren als bestuurslid van Screenforce kijk ik uit naar mijn rol als voorzitter en ben trots dat ik op deze manier een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van tv en video in het medialandschap. Vooral met oog op het vernieuwde Kijkonderzoek en andere innovaties op het gebied van bijvoorbeeld Addressable TV. Ik denk dat we een hele mooie jaren tegemoet gaan!”

Het Screenforce bestuur wordt gevormd door Allard Ruyl (Talpa Network), Frank Volmer (Ster), Ton Rozestraten (RTL), Susan van Geenen (The Walt Disney Company), Lucas van der Eerden (Paramount) en Screenforce Directeur Michel van der Voort. De bestuurszetel van Susan van Geenen wordt na haar vertrek bij The Walt Disney Company ingevuld door Marco de Ruiter, Country Manager van The Walt Disney Company Benelux.

Over Screenforce
Screenforce is de Nederlandse tv-marketingorganisatie. Haar doel is om adverteerders en mediabureaus te helpen om het beste te halen uit reclame rond premium videocontent. Screenforce verzorgt informatie over tv en andere premium videoplatforms, biedt services aan adverteerders en bureaus en vertegenwoordigt de belangen van de Screenforce participanten op het gebied van public affairs. In Screenforce participeren de vier tv sales houses Ster, ORN, Ad Alliance en Talpa Network.

Bron: Screenforce/BM

Bericht delen