Al 100.000 bezoekers voor De Slag om de Schelde
maandag 14 juni 2021

Al 100.000 bezoekers voor De Slag om de Schelde

De Nederlandse film De Slag om de Schelde heeft sinds de heropening van de bioscopen al 100.000 bezoekers getrokken. Hoofdrolspeler Gijs Blom en regisseur Matthijs van Heijningen hebben de award voor Gouden Film in ontvangst genomen.

Sinds 5 juni zijn de bioscopen weer open, maar er worden slechts vijftig bezoekers per zaal toegelaten. Toch wist De Slag om de Schelde een groot aantal bezoekers te trekken. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar dat werd vanwege de coronamaatregelen een paar keer uitgesteld.

De Slag om de Schelde gaat over de grootste veldslag in de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied, in het najaar van 1944 in Zeeland. De nazi’s sloten toen de zeearm richting Antwerpen af om de toevoer van voorraden naar geallieerde militairen te stoppen.

De Slag om de Schelde is geproduceerd door Levitate Film, het productiebedrijf van Alain de Levita. De Belgische co-producent is Caviar. De film is in co-productie gemaakt met de EO en ondersteund door NPO, CoBo, Nederlands Filmfonds, Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax-Shelter.

Vorige week trok een andere Nederlandse film, Bon Bini: Judeska in da House, ook al 100.000 bezoekers.

Bron: NOS/BM

Bericht delen