woensdag 17 januari 2018

Afscheid van Wim Bekkers

Voor de oudere generatie ‘Hilversum watchers’ was en bleef hij toch vooral het sympathieke gezicht van de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van de NOS. Wim Bekkers begon in 1978 als coördinator kwalitatief onderzoek in de ‘Marmergroeve’, om daar eind negentiger jaren als hoofd KLO afscheid te nemen. En nu is Bekkers ook weg bij het NICAM, het instituut achter Kijkwijzer.

Dat Wim Bekkers uitgerekend door burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, was best symbolisch, in het licht van de historie. De overrompelde Bekkers hoorde de mooie woorden glimlachend aan en dacht terug aan januari 2004, toen hij in de Volkskrant, waarvan Broertjes destijds hoofdredacteur was, frontaal werd aangevallen. Via een meer dan paginagroot artikel veegde Jan Kuitenbrouwer de vloer aan met Kijkwijzer. Onbetrouwbaar en afschaffen, luidde zijn oproep aan het kabinet Balkenende, waarna Bekkers ongewild onderdeel werd van een heuse (politieke) mediahype. Zo moest hij in diverse talkshows het debat aan met toenmalig CDA-opponent Joop Atsma.
Het afscheidsinterview met Wim Bekkers is te lezen in het julinummer van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

 

Bericht delen