dinsdag 16 januari 2018

AD Misdaadmeter wordt tv-programma

De jaarlijkse AD Misdaadmeter is vanaf volgend jaar maart een tv-programma met presentatieduo Jaap Jongbloed en Anniko van Santen. In elke aflevering staat een thema centraal, zoals mishandeling, inbraak en zedendelicten.

Naar aanleiding van misdaadcijfers en de analyse hiervan in deze krant gaan Jongbloed en Van Santen in gesprek met instanties, betrokkenen en het opiniepanel van EenVandaag.

“Bij Opsporing Verzocht ben ik de stem van de politie, nu ben ik samen met Jongbloed eens de stem van de burger en nemen we echt een kijkje achter de voordeur”, aldus Van Santen tijdens de winterpresentatie van omroep AVROTROS. Collega Jongbloed: “Maar net als bij Opsporing Verzocht hopen we de kijker ook in beweging te brengen. Hoe woon je veiliger, hoe kun je jezelf bewapenen tegen criminaliteit?”

Met de AD Misdaadmeter analyseert de krant jaarlijks de misdaadcijfers in gemeenten, ook gebaseerd op het aantal aangiften op tal van gebieden, zoals mishandeling en straatroof.

Het tv-programma, geproduceerd door Endemol en vanaf 24 maart wekelijks te zien op NPO 1, is volgens het duo ook een goed voorbeeld van de ‘Nieuwe Publieke Omroep’, die zich meer wil toeleggen op maatschappelijk relevante televisie.

Bron: AD

Bericht delen