dinsdag 16 januari 2018

35e Nederlands Film Festival van start

In het Beatrix Theater is woensdagavond de 35e editie van het Nederlands Film Festival feestelijk geopend met de première van de muzikale roadmovie J. Kessels van regisseur Erik de Bruyn. Directeur Willemien van Aalst gaf het startsein voor het festival met haar jaarlijkse openingsspeech.

Ook werden er een aantal prijzen uitgereikt. Regisseur Jona Honer werd verrast met de Filmprijs van de Stad Utrecht 2015, de prijs voor de beste debuutfilm van het festival, voor zijn korte documentaire De Alchemisten.

Het Bestuur van het Nederlands Film Festival heeft daarnaast twee prijzen toegekend. Uit handen van Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker kreeg Sandra den Hamer (directeur EYE) het Gouden Kalf voor de Filmcultuur. Gooische Vrouwen II is gehuldigd met de NFF-ereprijs voor het vakmanschap van de best bezochte Nederlandse filmproductie. De avond werd gepresenteerd door Daphne Bunskoek. Het NFF duurt tien dagen en wordt afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren.

Het 35e Nederlands Film Festival vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober in Utrecht. Het hoofdthema van dit jaar is Grenzeloos Nederlands, waarbij het internationale succes van Nederlandse films en -makers centraal staat. Bekijk het hele programma op filmfestival.nl.

Bron: NFF/Broadcast Magazine

Bericht delen