1.985.000 kijkers voor De Slimste Mens
vrijdag 28 augustus 2020

1.985.000 kijkers voor De Slimste Mens

NOS-coryfeeën Astrid Kersseboom en Jeroen Grueter en operazangeres Francis van Broekhuizen zijn dit seizoen de finalisten van kennisquiz De Slimste Mens. Tijdens de halve finale, die donderdagavond te zien was, versloegen Kersseboom en Van Broekhuizen cabaretier Jörgen Raymann. De finale is vrijdag te zien.

De uitzending van donderdag trok 1.985.000 kijkers (marktaandeel 38,1 procent) en is daarmee de nummer 1 in de Top 25. Dat blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. Het NOS Journaal moest het doen met 1.688.000 kijkers.

Jörgen Raymann leek in de halve finale af te stevenen op een plek in de ‘grande finale’ van de kennisquiz. Met nog enkele seconden op de klok maakte hij zich op voor de laatste vraag over Stefano Keizers, maar hij leek plots te worden overvallen door een black-out. “Eén antwoord binnen drie seconden is genoeg”, voerde presentator Philip Freriks de spanning nog eens op. Maar toen ging het mis. In plaats van ‘cabaretier’ noemde Jörgen Raymann Stefano Keizers een ‘zanger’ en zag hij zijn finaleplek verloren gaan.

Het volgende seizoen van De Slimste Mens wordt in het najaar opgenomen. Mogelijk zal jurylid Maarten van Rossem in die reeks voor het eerst zingend te zien zijn. Een groep fans is op de website www.doneeractie.nl een crowdfunding begonnen om de historicus aan zijn belofte te houden dat hij voor 10.000 euro karaoke zal gaan zingen in de uitzending.

Bron: BM

Bericht delen