Willem van Kooten opgeknapt na bacteriële infectie
donderdag 14 januari 2021

Willem van Kooten opgeknapt na bacteriële infectie

Het gaat langzaamaan beter met Willem van Kooten. De tachtigjarige voormalige radiomaker belandde in het najaar vanwege een bacteriële infectie in een Portugees ziekenhuis.

“Het begon met een longontsteking”, vertelt Van Kooten, die vorige week zijn tachtigste verjaardag vierde, aan De Telegraaf. “In eerste instantie dacht ik dat het coronavirus mij te pakken had genomen. Dat was niet het geval. Uiteindelijk bleek er een dodelijke bacterie in mijn lichaam te zitten die mijn vitale organen aantastte.”

De voormalige radiopersoonlijkheid, die onder het pseudoniem Joost den Draaijer programma’s maakte, belandde op de intensive care. “Mijn nieren functioneerden bijna niet meer. Met onder meer antibiotica hebben de artsen uiteindelijk het proces tot stilstand kunnen brengen.”

Van Kooten herstelt inmiddels in Portugal, hoewel hij graag zou teruggaan naar zijn woning in Nederland. “Aangezien ik tot de risicogroep behoor, durf ik niet terug te vliegen naar Nederland. Dat zou mijn doodvonnis betekenen.”

Van Kooten begon zijn carrière als diskjockey en werd later programmaleider bij de voormalige zeezender Radio Veronica. Hij introduceerde vele vernieuwende ideeën, zoals de horizontale programmering en de Top 40. Hij heeft een eigen platenlabel, een productiemaatschappij en een muziekuitgeverij, alle onder de naam Red Bullet. Als zakenman vergaarde Van Kooten een fortuin dat door zakenblad Quote op 85 miljoen euro wordt geschat.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen