dinsdag 16 januari 2018

Will Luikinga op Radio 5 Nostalgia

Will Luikinga is tijdelijk terug op de radio. Hij neemt van maandag 21 april tot en met vrijdag 2 mei de TinekeShow over van Tineke de Nooij op Radio 5 Nostalgia bij Omroep MAX.

Luikinga krijgt iedere werkdag van 12.00 tot 14.00 uur hulp van ‘Marry de Fruitautomaat’. ‘Harry’, zijn oude fruitautomaat, heeft hij enkele jaren geleden geschonken aan omroepmuseum Beeld en Geluid. Die maakt nu deel uit van de collectie. Verder is er elke dag de Adje Bouman’s Nr. 1 waarin Ad het verhaal achter een plaat vertelt.

Luikinga begon zijn radioloopbaan in 1969 bij Veronica. Hij presenteerde er onder andere het programma Will Wil Wel. Een populair muziekprogramma met daarin een spel met de (eenarmige bandiet) fruitmachine ‘Harry’, vernoemd naar de toenmalige minister van CRM Hans van Doorn. Naast presentator was Luikinga ook muzikant. Zo was hij onder andere lid van de groep Ginger Ale. Zij scoorden eind jaren ’60 een hit met The Flood. Ook schreef hij in 1975 het winnende Songfestivallied Ding-a-Dong.

Bron: Radio 5/DutchRadio

Bericht delen