dinsdag 16 januari 2018

Wereldomroep eenmalig op middengolf

Radio Nederland Wereldomroep komt maandag 27 juni met een speciale radio-uitzending vanaf het Plein in Den Haag. Voor de ingang van de Tweede Kamer doen de tien taalredacties van de Wereldomroep live verslag van het mediadebat in de Tweede Kamer.

Prominenten uit de politiek, media- en cultuurwereld debatteren live over de waarde van de Wereldomroep. De Wereldomroep zet een extra frequentie in, waardoor de uitzending van 8.00 uur tot 14.00 uur eenmalig ook in Nederland te beluisteren is via 1296 AM. Daarnaast is de uitzending via www.wereldomroep.nl, satelliet en korte golf te beluisteren.

Met aan tafel voor- en tegenstanders van de Wereldomroep zal worden gediscussieerd over impact, bestaansrecht en de toegevoegde waarde in de diverse landen. De uitzending is interactief: luisteraars kunnen op reageren via SMS, e-mail en telefonisch. Tijdens de uitzending wordt ook op Facebook, Twitter en via de eigen websites verslag gedaan van de gebeurtenissen in het mediadebat en op het Plein bij de radiostudio.

Op 17 juni heeft het kabinet aangegeven dat de Wereldomroep zich vanaf 2013 uitsluitend nog mag richten op het bieden van betrouwbare en onafhankelijke informatie aan mensen in landen zonder vrije pers. De omroep zal niet langer een bijdrage leveren aan een realistisch beeld van Nederland voor een wereldwijd publiek en aan de informatievoorziening aan Nederlanders in het buitenland.

Hoeveel budget het kabinet daarvoor vrijmaakt, is vooralsnog onduidelijk. Het ministerie van OCW, dat de Wereldomroep tot nu toe financierde, heeft aangegeven niet langer financieel te willen bijdragen. Volgens het kabinet ligt de financiële verantwoordelijkheid nu bij Buitenlandse Zaken. Maar dat ministerie heeft nog geen bedrag genoemd.

Bron: Wereldomroep/Broadcast Magazine

Bericht delen