dinsdag 16 januari 2018

Tiende editie van de 3FM Awards

Een extra feestelijk randje aan de 3FM Awards dit jaar, want het is de tiende editie van de prijsuitreiking aan de beste artiesten van Nederland. Op een koude zondagmiddag in maart van 2005 begon de tijdlijn van de 3FM Awards.

Strijdtoneel was toen nog de Panama in Amsterdam en sindsdien is het per jaar groter en geworden. Van Panama ging de zender naar de Melkweg, daarop volgden Paradiso en The Factory en de afgelopen vijf edities vonden plaats in de Gashouder in Amsterdam.

Er kwamen tv-uitzendingen, livestreams en backstage optredens bij en door de jaren heen zijn er inmiddels al meer dan honderd exemplaren van de awards uitgereikt.

De 3FM Awards worden donderdagavond uitgereikt en deze uitzending is te horen op 3FM en te zien op Nederland 3. Op de dinsdagavond is live op 3FM de uitreiking van de Serious Talent Award; de enige juryprijs. Op donderdagavond 10 april, tijdens de Award show vanuit de Gashouder te Amsterdam, wordt duidelijk aan wie de luisteraars de 3FM Awards toekennen.

De finale van de week is de 3FM Awards Liveshow. De presentatie is in handen van Eric Corton, Giel Beelen en Sander Lantinga. Optredende artiesten zijn Bløf, Blaudzun, Nielson, De Staat, Jacqueline Govaert, Racoon, Kensington, Opposites, Mr. Probz en Chef’Special.

Bron: 3FM/Broadcast Magazine

Bericht delen