dinsdag 16 januari 2018

Tien winnaars voor 3FM Awards

Een groot aantal Nederlandse popartiesten in een variatie aan muziekstijlen ging naar huis met een 3FM Award. Tijdens de tiende editie van de 3FM Awards in een uitverkochte Gashouder te Amsterdam ontvingen vanavond tien acts een 3FM Award. Racoon en The Opposites kregen elk twee awards.

Mr. Probz pakt met de internationale hit ‘Waves’ de 3FM Award voor de Beste Single. De single leverde hem al de Schaal van Rigter op, de award voor de meest gedraaide Nederlandse single op 3FM. Jett Rebel is winnaar van de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer en kreeg eerder deze week van de vakjury de 3FM Serious Talent Award.

De winnaars van de 3FM Awards 2014 zijn:
BESTE ARTIEST POP: Racoon
BESTE ARTIEST ROCK: Kensington
BESTE ARTIEST DANCE: Martin Garrix
BESTE ARTIEST HIP HOP: The Opposites
BESTE ARTIEST ALTERNATIVE: Blaudzun
BESTE ZANGER: Douwe Bob
BESTE ZANGERES: Miss Montreal
BESTE BAND: Racoon
BESTE SINGLE: Mr. Probz – ‘Waves’
BESTE ALBUM: The Opposites – ‘Slapeloze Nachten’
BESTE LIVE ACT: Chef’Special
BESTE NIEUWKOMER: Jett Rebel

Wilbert Mutsaers, zendermanager 3FM, is blij met het mooie en onderscheidende rijtje winnaars: “De winnaars van 2014 laten zien dat de Nederlandse popmuziek volop ontwikkelt. Deze editie van de 3FM Awards leveren veel verschillende winnaars op en veel jong talent.”

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse publieksprijzen voor Nederlandse bands en artiesten. Luisteraars stemmen een maand lang op hun favoriete Nederlandse artiesten. De uitreiking van de 3FM Awards vond plaats tijdens een uitverkochte liveshow in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. De presentatie was handen van Eric Corton, Giel Beelen en Sander Lantinga.

3FM en de VARA zonden de show rechtstreeks uit op Nederland 3. Er waren optredens van Bløf, Blaudzun, Nielson, De Staat, Jacqueline Govaert, Racoon, Kensington, Opposites, Mr. Probz, Chef’Special en Jett Rebel.

Bron: 3FM/Broadcast Magazine

Bericht delen