dinsdag 16 januari 2018

Sky, 538 en Q-music stappen naar rechter

Drie commerciële radiobedrijven stappen naar de rechter omdat zij vinden dat zij te veel moeten betalen voor hun FM-frequenties. Minister Kamp (Economische Zaken) wil Sky Radio Group (Sky Radio en Veronica), Q-music en Radio 538 niet compenseren voor de miljoenen die zij jaarlijks betalen voor hun etherfrequenties.

Het steekt de bedrijven dat hun concurrent Radio 10 slechts een fractie betaalt van het bedrag dat zij jaarlijks moeten aftikken, zo meldt de Telegraaf donderdag. De radiostations spannen daarom een zaak aan bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, dat oordeelt over gevallen van sociaaleconomisch bestuursrecht. “Er is een gelijk speelveld beloofd en die toezegging moet Kamp nakomen”, aldus directeur Philip Alberdingk Thijm van de Sky Radio Group.

De zenders betaalden in 2011 miljoenen voor hun zogeheten kavel, waarmee ze hun frequenties voor zes jaar veiligstelden. Voor Veronica gaat het om € 3,4 miljoen per jaar, Sky Radio betaalt bijna € 4,3 miljoen, Radio 538 € 4,4 miljoen en Q-music bijna € 4,5 miljoen per jaar. Radio 10 betaalde voor zijn kavel vorig jaar echter veel minder: omgerekend € 210.000 per jaar. Het desbetreffende kavel is twee jaar ongebruikt geweest na een faillissement van Arrow Classic Rock.

Bron: De Telegraaf/Radio.nl

Bericht delen