Simone Walraven krijgt dagelijks programma op NPO Radio 5
vrijdag 9 september 2022

Simone Walraven krijgt dagelijks programma op NPO Radio 5

Simone Walraven keert terug naar Nederland. De voormalig Countdown-presentator gaat in het nieuwe jaar van maandag tot en met donderdag een avondprogramma presenteren voor Omroep MAX bij NPO Radio 5.

Met dat nieuwe radioprogramma in het verschiet, plant Walraven ook een verhuizing terug naar Nederland. Ze was de afgelopen jaren woon- en werkzaam in de Verenigde Staten. “Omroep MAX voelt als een heel natuurlijk nieuw thuis”, vertelt de 55-jarige presentator.

“Het is de combinatie van sociale betrokkenheid, inclusiviteit en respect waarmee de programma’s worden gemaakt, door en voor mensen met veel levenservaring. Dus die hoef je ook niks meer wijs te maken! Ik heb zó veel zin om allemaal verschillende soorten muziek te gaan draaien op NPO Radio 5.”

Haar programma gaat De Avondstart heten en zal van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur te horen zijn op de zender. Ze vervangt daarmee De MAX!, dat gepresenteerd wordt door Henkjan Smits. Dat deed hij tot april samen met Manuela Kemp, maar zij moest vanwege gezondheidsklachten een stap terug doen.

Daniël Dekker, bij Omroep MAX verantwoordelijk voor de NPO Radio 5-programma’s, is blij met de komst van Walraven. “Het is natuurlijk heel leuk dat Simone na al die jaren weer dagelijks radio gaat maken. We zijn met veel plezier bezig om het programma verder inhoud te geven.”

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: AVROTROS

Bericht delen