dinsdag 16 januari 2018

Rob Stenders voelt zich 'door 7 bussen overreden'

Na een stilte van enkele dagen heeft Rob Stenders op Facebook gereageerd op zijn gedwongen vertrek bij NPO Radio 2. Hij wilde vanaf september aan de slag bij BNN-VARA en heeft zijn contract met AVROTROS opgezegd.

Tegelijkertijd ging hij ervan uit dat zijn programma Stenders Platenbonanza gewoon zou doorgaan in de middag op NPO Radio 2. Daar heeft de zenderleiding een stokje voor gestoken, tot zijn grote teleurstelling. Vrijdag heeft AVROTROS gemeld dat Annemieke Schollaardt per 1 september een programma gaat maken op de plek van Stenders Platenbonanza.

Stenders schrijft:
‘Fijne Platenbonanza luisteraars,
Sorry voor de lange radiostilte. Caroline en ik hebben de weg van de stille diplomatie proberen te bewandelen om ons radioprogramma te behouden en hadden tot vandaag ook nog een heel klein beetje hoop. Het heeft niet zo mogen zijn en uiteraard voelen we ons door 7 bussen overreden. Er zijn ernstigere dingen in het leven maar het was deze week even het centrum van ons universum.

Voor alle duidelijkheid: natuurlijk wilden we ook bij de nieuwe omroep Platenbonanza blijven doen op dezelfde zender en dezelfde tijd. De NPO leiding vond een omroep wissel ongewenst en zette direct een streep door ons. Aanstaande maandag zijn Lien en ik terug van de vakantie die maar geen vakantie wilde worden en leggen we verantwoording af aan jullie.’

Op Facebook is ook een reactie van Gerard Ekdom, presentator van Ekdom in de Ochtend op NPO Radio 2 en in dienst van BNN-VARA, te lezen:
‘Verdomme Rob! Een uniek format, welke ik een week lang met eigen ogen/oren/gevoel mocht meemaken vorige week tijdens een inval week. Het plezier, de interactie en de typisch Stenderiaanse wijze waarop jij het dagelijks tot een feestje maakte zijn onbeschrijflijk. Een programma zonder format, waarin ALLES kon met een presentator die precies snapte hoe dat schilderij moest worden ingekleurd. Er is slechts één woord op z’n plaats dat je moet vertrekken: ‘KUT’!’

Bron: BM

Bericht delen