Radioprogramma Spiegelzaal stopt gedwongen na 30 jaar
woensdag 8 november 2023

Radioprogramma Spiegelzaal stopt gedwongen na 30 jaar

De NPO heeft besloten per 1 januari te stoppen met het programma Spiegelzaal op NPO Klassiek. AVROTROS is ‘ontstemd’ over dit besluit, dat volgens de omroep mede om financiële redenen is genomen.

“Een jaar geleden is door de NPO, na afspraken met de vakbonden, besloten dat alle musici een financiële beloning moeten krijgen voor hun optredens”, zegt AVROTROS-mediadirecteur Bart Barnas.

“Het is wel erg wrang dat er nu gezegd wordt dat het programma hierdoor te duur is geworden, met als gevolg dat zowel de inkomsten als dit belangrijke podium voor klassiek talent in Nederland verdwijnen.”

Spiegelzaal, dat Hans van den Boom (foto) presenteert, is al dertig jaar het voorprogramma van Het Zondagochtend Concert en wordt live vanuit Het Concertgebouw in Amsterdam op de radio uitgezonden. “Het is een uniek programma qua opzet en sfeer en steevast een van de best gewaardeerde programma’s onder de luisteraars van NPO Klassiek”, benadrukt Barnas.

“Spiegelzaal biedt een podium op de radio aan jong klassiek talent uit het hele land en is daarmee een zeer waardevolle programmatitel.” Luisteraars zijn inmiddels een petitie gestart om het besluit terug te laten draaien. Een woordvoerder van de NPO laat weten “er niets over te kunnen zeggen”.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Ruud Baan/AVROTROS

Bericht delen