Radiomaker Mark Deren krijgt Legpenning
zaterdag 3 juni 2023

Radiomaker Mark Deren krijgt Legpenning

Dj Mark Deren van radiozender Heemskerk FM heeft een gemeentelijke Legpenning ontvangen van burgemeester Alexander Luijten. Deze Amerikaanse Heemskerker heeft met diverse groten der aarde om tafel gezeten en haalde regelmatig het landelijke nieuws.

Al 30 jaar woont hij in Heemskerk, nadat hij in maart 1993 met zijn Heemskerkse vrouw Ingrid daarheen verhuisde. Doordat hij vroeger schoonzwemmer is geweest, kreeg hij een baan als badmeester bij zwembad De Waterakkers.

Daarnaast vond Mark Deren zijn passie als vrijwillige dj bij Heemskerk FM. Sinds 5 maart 1995 is Mark iedere dinsdagavond te horen in zijn radioshow bij Heemskerk FM: Mark from Holland, waarin hij aandacht besteedt aan muziek en muzikanten uit de progressieve rock scene. Voor zijn programma heeft hij diverse beroemdheden geïnterviewd, zoals Keith Emerson van Emerson, Lake and Palmer en Roger Hodgson van Supertramp.

Volgens de gemeente heeft hij de Legpenning ontvangen omdat hij met zijn radioprogramma Mark from Holland veel luisteraars bereikt en in de loop der jaren bekende internationale muzikanten heeft geïnterviewd. “Hij is een promotor van Heemskerk FM en van de gemeente.”

Mark zelf was erg verrast. “Het is een enorme veer in mijn hoed. Ik maak het radioprogramma al 28 jaar en ik waardeer het echt. Er zijn mensen die veel harder werken dan ik.”

Bron: NH Nieuws/BM

Bericht delen