Radiolegende Tom Mulder (72) overleden
donderdag 9 januari 2020

Radiolegende Tom Mulder (72) overleden

Voormalig radio-dj Tom Mulder is overleden op 72-jarige leeftijd. Mulder overleed op 2 januari na een kort ziekbed. Hij is dinsdag in besloten kring gecremeerd. Dat heeft oud-Radio 10-directeur Erik de Zwart laten weten.

Mulder begon in 1969 bij Radio Veronica onder het pseudoniem Klaas Vaak. Na enkele jaren stapte hij over naar de TROS, waar hij de programma’s Vijftig pop of een envelop en De Havermoutshow presenteerde. Ook maakte hij voor de TROS tv-programma’s als Ter land, ter zee en in de lucht. In de jaren 90 ging Mulder bij Radio 10 Gold werken, waar hij ook programmadirecteur werd. In 2004 kreeg hij een hersenbloeding en daarom stopte hij twee jaar later met zijn werk.

Mulder ontving in 2004 de Marconi Oeuvre Award. “Hij was een van de grote mannen van de Nederlandse radio”, zegt De Zwart, “Een groot radioman is heengegaan. Hij was een man met een geheel eigen stijl. Hij viel op omdat hij in de jaren 70 de typische Amerikaanse intonatie gebruikte.” De laatste jaren leidde hij een teruggetrokken leven en genoot hij van zijn treinen, zegt De Zwart, net als Mulder een groot fan van rijdend materieel.

Bron: NOS/BM

Bericht delen