Radio 10 biedt excuses aan voor sketch over coronavirus
zaterdag 8 februari 2020

Radio 10 biedt excuses aan voor sketch over coronavirus

Radio 10 heeft zaterdag excuses aangeboden voor een grap over het coronavirus in het programma Laat met Lex. De radiozender zegt de sketch en de kritische reacties erop te betreuren.

In de sketch werd in een liedje van de Rotterdamse Toon opgeroepen om geen Chinese gerechten meer te eten vanwege het coronavirus. De zender meldt: ‘In de uitzending Laat met Lex is een sketch uitgezonden die bedoeld was als satirische inhaker op de actualiteit en ging over het coronavirus. Wat als satire en grap bedoeld was blijkt door velen als zeer pijnlijk te worden ervaren. Radio 10 en Lex Gaarthuis betreuren dit, bieden hiervoor hun excuses aan en hebben de betreffende video’s inmiddels van alle kanalen verwijderd.’

Update maandag 10 februari
Het carnavalslied Voorkomen is beter dan Chinezen is ‘discriminerend en haatzaaiend’, zeggen 57 Chinees-Nederlandse organisaties in een gezamenlijke verklaring namens de Chinese gemeenschap in ons land. Meerdere leden van de Nederlands-Chinese gemeenschap hebben aangifte gedaan tegen Gaarthuis en het radiostation. Het landelijke meldpunt voor discriminatie heeft inmiddels 3000 meldingen binnengekregen over het lied. Zaterdag werd al de petitie We zijn geen virussen! begonnen tegen discriminatie van Nederlanders met een Chinese achtergrond. Die is inmiddels bijna 30.000 keer ondertekend, waarvan bijna 25.000 keer in Nederland.

Bron: BM

Bericht delen