Qmusic bereikt mijlpaal van 1 miljoen Q-members
vrijdag 30 september 2022

Qmusic bereikt mijlpaal van 1 miljoen Q-members

Donderdag vierde Qmusic het bereiken van 1.000.000 Q-members. Wessel (22) uit Eindhoven werd verrast door radio-dj Domien Verschuuren. Hij krijgt een jaar lang toegang tot alle Q-evenementen, waaronder Q-hotel in de sneeuw, de Top 40 Awards, De Foute Party en alle Qube concerten.

Met de vage boodschap ‘je hebt wat gewonnen’ werd Wessel naar het hoofdkantoor van Qmusic gelokt. Daar stond Qmusic-dj Domien Verschuuren hem op te wachten.

“Ik had geen flauw idee, misschien een mok en een keycord?”, reageerde Wessel toen Domien hem vroeg waarom hij dacht dat hij bij Qmusic was. Het bleek een hoop meer dan dat. Wessel wint als miljoenste Q-member een jaar lang toegang tot alle Q-evenementen. Zo gaat hij begin volgend jaar direct mee naar het Q-hotel in de sneeuw. Vier dagen lang op wintersport met activiteiten, Q-dj’s en verschillende optredens van artiesten.

In 2013 startte Qmusic met het registratiesysteem waarbij mensen via de website en de Qmusic-app een account kunnen aanmaken. De afgelopen jaren groeide het aantal Q-members constant en donderdag werd de miljoen aangetikt. Q-members kunnen via de app onder andere meedoen aan acties, berichten sturen en meespelen met het populairste radiospel van Nederland: Het Geluid. Bovendien kunnen Q-members lid worden van het Q-panel. Dit panel wordt regelmatig geraadpleegd voor hun mening over programma’s, acties of nieuwe spellen. Zo staat de radiozender in nauw contact met de doelgroep.

Qmusic behaalde deze week nog recordcijfers voor de ochtendshow met Mattie Valk en Marieke Elsinga en is al maanden lang de grootste zender van het land. Het laatst behaalde marktaandeel is 21,2% in de doelgroep 20-49 jaar. Binnenkort lanceert Qmusic een compleet vernieuwde app die geheel gefocust zal zijn op de Q-members.

Bron: Qmusic/BM

Bericht delen