dinsdag 16 januari 2018

Q-music Limburg gestart

Limburg heeft er sinds maandagochtend een nieuwe radiozender bij: Q-music Limburg. Volgens initiatiefnemer Michael Bartelet springt de zender hiermee in een gat in deze provincie. “Landelijke commerciële zenders als Radio 538, Radio Veronica en Sky Radio zijn in het zuiden in de auto nauwelijks te ontvangen.

Het is veel mensen een doorn in het oog dat als je in het zuiden onderweg bent en een van deze zenders op wilt zetten de radio begint te sputteren en kraken. De enige Nederlandse popzender die je in de auto in Limburg tot nu toe probleemloos kan ontvangen is 3FM. Daar komt Q-music nu bij.”

Bartelet heeft de afgelopen jaren vergunningen voor vijf regionale FM-frequenties verworven waarop tot dit weekend de programmering van Radio NL werd uitgezonden. Onlangs gaf het Commissariaat voor de Media hem toestemming om een samenwerking met een landelijke commerciële partij aan te gaan waardoor het ontwikkelen van een regionale poot van Q-music in een stroomversnelling terechtkwam.

Q-music Limburg zendt 20 uur per etmaal het landelijke programma van Q-music uit en vier uur per dag een regionale programmering. Op de foto Michael Bartelet en dj Joep Roelofsen uit Weert, presentator bij de regiozender.

Bron: De Limburger/Broadcast Magazine

Bericht delen