Praatzender Talk Radio komt terug
dinsdag 19 februari 2019

Praatzender Talk Radio komt terug

Talk Radio 1395 AM, de commerciële praatzender die tussen januari 1997 en september 1998 in de lucht was, maakt een rentree. Het is nog niet precies bekend in welke vorm de zender zal terugkeren, maakte initiatiefnemer Richard Otto maandag bekend.

Het radiostation was de opvolger van Veronica Nieuwsradio en de eerste zender in Nederland waarop alleen gesproken werd. Onder anderen Beau van Erven Dorens en Theo van Gogh waren te horen op Talk Radio.

De zender springt in op de toenemende populariteit van podcasts. Talk Radio is in de Verenigde Staten uitgegroeid tot het populairste genre, terwijl in Nederland het gesproken woord op de FM alleen de ruimte krijgt bij NPO Radio 1 en BNR. De groeiende populariteit van podcasts laat zien dat er wel degelijk vraag is naar het gesprek.

“Samen met radiomakers, podcasters en andere partners willen we een nieuwe toekomst voor Talk Radio in Nederland gaan vormen”, aldus Otto. “Het platform biedt mogelijkheden voor het gesprek van de dag, maar ook voor thema’s die nu nog te weinig airplay krijgen. Wordt vervolgd!”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen