Patrick Lodiers moet na zeven jaar stoppen bij radioprogramma De Nieuws BV
woensdag 14 februari 2024

Patrick Lodiers moet na zeven jaar stoppen bij radioprogramma De Nieuws BV

Patrick Lodiers stopt na zeven jaar bij het radioprogramma De Nieuws BV. De radiomaker vertrekt niet uit eigen beweging. “Ik verlaat het programma met pijn in het hart”, vertelt Lodiers.

“Net als op de televisie zijn radioprogramma’s aan verandering onderhevig. Dit speelt al een tijdje”, zegt Lodiers. “Het is heel jammer, want mijn liefde voor radio is hier wel begonnen.” Toch kan de presentator de situatie accepteren: “Het programma is door zo veel mensen gepresenteerd, het is eigenlijk niet van één iemand.”

Lodiers weet nog niet wat hij hierna gaat doen. “Maar waar een deur dichtgaat, gaat vast een raam open. En dat kunnen verschillende ramen in medialand zijn, maar misschien ook daarbuiten.” Maar eerst gaat de radiomaker op vakantie. “Dat vind ik wel een mooi idee. Dat het rode lampje uitgaat en dat ik dan even in een andere frequentie vertoef.”

Lodiers ging in het najaar van 2017 aan de slag bij het programma op NPO Radio 1. Vrijdag is zijn laatste uitzending. De presentatie wordt overgenomen door Stephan Komduur, die al invaller is bij het programma.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Tom Cornelissen/BNNVARA

Bericht delen